Akaryakıt Zamları ve Elektrikli Bisikletler

Elektrikli bisikletler motosikletlerin yerini tutar mı?  Elbette tutmaz… Ona bakarsanız motosikletler de otomobilin yerini tutmaz. Otomobiller de bisikletn yerini tutmaz ama ortada bir gerçek var: Akaryakıt fiyatları yükseliyor ve bir yerden bir yere gitmek giderek daha masraflı hale geliyor.

Bu da insanları alternatif arayışlarına yönlendiriyor.  Mesela şehir içinde mikromobilite araçlarının yaygınlaştığını biliyoruz. Ama bu araçlar genellikle kısa mesafelerde ulaşım çözümü sunmak için tasarlandığını görüyoruz

Bugün test sürüşünü yapıp incelediğimiz Teke biraz  farklı.

1.5kwh batarya kapasitesi ve  çift amortisörlü yapısıyla kırsal bölgelerde gerektiğinde uzun mesafelere de gidilebilmesi için düşünülmüş

Görüntüsü motosikleti andırsa da 1×8 vites sistemi hidrolik bisiklet frenleri ve bütün kompenentleriyle bu aslında teknik olarak bir bisiklet.

Ağırlığıysa seçtiğiniz konfigürasyona göre 30-37kg arasında değişkenlik gösteriyor..  Bu yönüyle motosikletten ayrışıyor. Yani karavanınızda hatta otomobilinizde bile taşıyabileceğiniz bir bisiklet

Ama görüntüsünden de anlaşılacağı gibi Bisiklet şehir içinde kullanım için düşünülmemiş.  Daha çok yaylada, bir bağ evinde  off-grid yaşayanan herhangi bir yerde akaryakıt istasyonlarından uzak yaşayanlar için iyi bir  ulaşım çözümü olabilir.

Biz de bu yüzden bisikleti bugün tarlada patikada ve dağlarda denedik.

Bugün sürdüğümüz 3K turbo motor seçeneği performansıyla bir motosikleti aratmıyor ama konforu için aynı şeyi söylemek zor

Daha fazla konfor istiyorsanız Bisiklet sipariş verilirken farklı donanım seçenekleri tercih edilebiliyor. Örneğin Bozuk yollarda daha konforlu kullanım için 180mm maşa seçeneği sunulmuş.

Asfalt yola çıktığınızdaysa bisiklet oldukça konforlu.

Asfalt yollarda Günlük 40-50km’ye kadar ulaşım amaçlı kullanılabilir.

Arkaya ekleyeceğiniz bir bagaj demiri ve çantayla veya mesela oltanızı koyabileceğiniz bir tutucu bu gibi çeşitli eklemeler yaparak bisikleti daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz.

Akaryakıt fiyatları demişken işin en güzel kısmı güneş enerjisiyle şarj ediyorsanız bisikletin bir şarj maliyeti yok. Bisiklet 2kwh altında bir enerji ile şarj edilebiliyor.  Şebeke elektriğinden şarj maliyeti ise sadece 3 lira.

Malum elektrikli otomobiller herkesin erişebileceği fiyatlarda değil. Elektrikli motosikletlerin de otomobillerden hiç aşağı kalır yanları yok. Elbette her ulaşım aracı farklı bir ihtiyaca çözüm sağlıyor ama akaryakıt fiyatlarının geleceğini düşündüğümüzde kırsal bölgelerde belki elektrikli teke’ye benzer hibrit bir elektrikli bisiklet günlük ihtiyaçları karşılamak için aranılan bir çözüm olabilir.

Whatsapp'ı aç
Yardım Alın
Yardımcı olabilir miyiz?